wtorek, 25 listopada 2014

sernik na serkach homogenizowanych na zimno

Składniki - spód :

biszkopty (podłużne lub okrągłe)


Składniki - masa serowa :

700g waniliowego serka homogenizowanego
262g śmietany kremówki
40g cukru pudru
2 czubate łyżki żelatyny
400g truskawek + do dekoracji


Przygotowanie :

  1. Spód : Tortownicę o średnicy 24 - 25 cm uszczelnić folią aluminiową. Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy.
  2. Masa serowa : Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek/jogurt cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach.
  3. Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki (jeśli są duże - przepołowić), wylać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować truskawkami (na wierzch można również wylać galaretkę ).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz