poniedziałek, 30 marca 2015

muffinki - miodowe

Składniki :

250 g maki pszennej
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko
100 g cukru
125 g masła
100 g kwaśnej śmietany
50 ml płynnego miodu
100 g mleka


Przygotowanie :

  1. Jajko roztrzepać z cukrem i masłem na puszysta masę. Dodać mleko, śmietanę i miód i wymieszać.
  2. Następnie dodawać stopniowo make wymieszana z proszkiem do pieczenia i soda oczyszczoną. Wymieszać do połączenia się składników.
  3. Przełożyć do foremki muffinowej wyłożonej papierowymi papilotami. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz