niedziela, 5 lipca 2015

kanapki - roladki

Składniki :

1 długa bagietka lub 4 podłużne bułki
25dkg szynki w plasterkach
25dkg sera żółtego w plasterkach
serek śniadaniowy
4-5 średnich ogórków konserwowych
papryka konserwowa
kapusta pekińska (lub sałata)
folia spożywcza

Przygotowanie :

Przekroić bułki jak do hot-doga, rozłożyć i wydłubać miąższ. Każdą posmarować w środku cieniutko, ale dokładnie serkiem. Następnie położyć wędlinę i ser żółty. Ogórki pokroić wzdłuż w ćwiartki, paprykę w paski. Ułożyć wzdłuż bagietki. Zwinąć dość mocno jak roladę i owinąć ściśle folią spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (a najlepiej całą noc). Przed podaniem odwinąć z folii, pokroić na kromki grubości ok. 1cm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz