B

    biały ser
    blind-baking - podpiekanie spodu do tarty

    C

    chrupiący bekon
    ciasto kruche
    ciasto na pierogi
    ciasto półkruche
    culinary cuts

    D

    dobieranie owoców pod przetwory
    dodawanie drożdży do ciasta drożdżowego
    dzielenie kalafiora na różyczki I
    dżem

    F

    formowanie ciasta drożdżowego
    formowanie ciasta francuskiego
    formowanie klusek śląskich

    G

    gotowanie brukselki

    H

    hydracja ciasta
    hydracja starteru

    K

    kiszenie kapusty
    krojenie ciasta kluskowego
    krojenie ziemniaków w plasterki
    kompot ze świeżych owoców

    M

    makaron domowy
    mixing methods
    mycie cytrusów

    N

    nadzienie owocowe do tarty?

    O

    obliczanie BP formula
    obieranie czosnku
    obieranie pomidorów ze skórki
    odtłuszczanie pepperoni
    ozdobne lepienie pierogów

    P

    pasteryzowanie przetworów
    przeliczanie drożdży
    przesiewanie mąki
    przygotowanie dodatków na pizze
    przygotowanie kurczaka do dań chińskich
    przygotowanie kuskusu

    R

    rozmrażanie ryb
    rozbijanie piersi na rolady
    roztapianie czekolady

    S

    siekanie pietruszki
    składanie naleśników
    składniki ciasta kruchego
    składniki ciasta półkruchego
    sprawdzanie świeżości jajek

    T

    temperatura pieczenia
    thickening agent
    typy mąki

    U

    usuwanie kleju ze słoików
    usztywnianie bitej śmietany

    W

    water percentage in chosen products
    windowpane test - test siatki glutenowej
    wypestkowywanie ogórka
    wypestkowywanie pomidora
    wyrabianie ciasta drożdżowego

    Z

    zaplatanie chałki
    zcieranie skórki z cytryny

0 komentarze :