krem do tortu - jogurtowo-czekoladowy

By | 23:03 Leave a Comment

Składniki :

150g białej czekolady ( w tym 30 g do dekoracji)
6 płatków żelatyny
2 jajka
2 łyżki cukru
500g jogurtu (u mnie grecki), dałam jogurt naturalny plus zmiksowane banany
400 ml śmietany kremówki


Przygotowanie :

  1. Obierakiem do warzyw odkroić z białej czekolady 30 g wiórków, odłożyć do dekoracji. Pozostałą czekoladę stopić.
  2. Namoczyć żelatynę.

  3. Utrzeć na puch jaja z cukrem (w kąpieli). Wymieszać z roztopioną czekoladą, a potem z jogurtem.
  4. Rozpuścić żelatynę i dodać do masy. Uzyskany mus chłodzić przez 15 – 20- minut.
  5. Ubić śmietanę, dodać do musu.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :