Składniki :
1 szklanka świeżych lub zamrożonych wiśni, wypestkowanych 
340g mąki pszennej 
33g kakao 
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
145g cukru 
100g gorzkiej, posiekanej czekolady 
125g masła, roztopionego i ochłodzonego 
pół szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego 
2 jajka, roztrzepane 
Przygotowanie :
- W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre. Mokre wlać do suchych, dodać wiśnie, wymieszać do połączenia się składników (ciasto będzie gęste).
- Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut (do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 200ºC.
 
 
 
 
 
 
 Posty
Posty
 
 
0 komentarze :