Składniki :
500g niesłodzonego mleka skondensowanego
2 galaretki truskawkowe
250g wrzątku
12 ciastek owsianych
truskawki
wiórki z gorzkiej czekolady
Przygotowanie :
- Galaretki rozpuścić we wrzątku. Schłodzić do temperatury pokojowej.
- Mleko przelać do misy miksera. Ubijać na najwyższych obrotach przez około 3 minuty. Kiedy piana jest dość sztywna, cienkim ciągłym strumieniem wlać przestudzoną galaretkę. Cały czas ubijać, aż do uzyskania jednorodnej masy.
- Formę wyłożyć papierem woskowanym. Ułożyć regularnie ciastka owsiane. Przelać masę i wyrównać.
- Truskawki pokroić na plastry. Ułożyć po jednym regularnie - tak jak ciastka.
- Czekoladę zwiórkować nożem, część zetrzeć na tarce. Posypać piankę.
- Schłodzić w lodówce przez noc.
0 komentarze :