rurki z kremem

By | 07:45 Leave a Comment

Składniki :

pół kilo mąki
25 dag masła
25 dag kwaśnej gęstej śmietany
szczypta soli


Przygotowanie :

  1. Ciasto szybko zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce, owinięte w folię.
  2. Wyjąć, podsypując mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 cm. Rurkę posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej do szerszej.
  3. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce.
  4. Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić, nabić kremem.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :