Składniki :
| 1 długa bagietka lub 4 podłużne bułki |
| 25dkg szynki w plasterkach |
| 25dkg sera żółtego w plasterkach |
| serek śniadaniowy |
| 4-5 średnich ogórków konserwowych |
| papryka konserwowa |
| kapusta pekińska (lub sałata) |
| folia spożywcza |
Przygotowanie :
Przekroić bułki jak do hot-doga, rozłożyć i wydłubać miąższ. Każdą posmarować w środku cieniutko, ale dokładnie serkiem. Następnie położyć wędlinę i ser żółty. Ogórki pokroić wzdłuż w ćwiartki, paprykę w paski. Ułożyć wzdłuż bagietki. Zwinąć dość mocno jak roladę i owinąć ściśle folią spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (a najlepiej całą noc). Przed podaniem odwinąć z folii, pokroić na kromki grubości ok. 1cm.
0 komentarze :