Aby przygotować kus-kus należy wsypać go do salaterki, zalać wrzącą, osoloną wodą lub mlekiem, ok. 1 cm nad powierzchnię kaszki. Po ok. 5 min. kaszka jest gotowa do spożycia. Można też gotować w wodzie lub mleku przez 1-2 min.
Popular Posts
-
Jak składać naleśniki? Wyróżniamy następujące sposoby składania naleśników : 1. książeczka 2. rolada 3. rożek I 4. rożek II (kornet...
-
Składniki : 500g filetu z kurczaka 250g passaty pomidorowej mała cebula ząbek czosnku 1 łyżka octu balsamicznego dowolne przyprawy ...
-
Zaczyn drożdżowy jest to sfermentowana porcja ciasta drożdżowego, której użycie zapewnia lepszy rozrost gotowego wypieku oraz poprawia j...
-
Składniki : 1 l śmietany kremówki 6 łyżek cukru pudru kisiel cytrynowy Przygotowanie : W misce ubić śmietanę i cukier puder. ...
-
Składniki : 50 dkg słoniny 1 duża cebula 1 duże kwaśne jabłko 3 ząbki czosnku 3 łyżki mleka sól do smaku / około 1/4 łyżeczki /[ s...
-
Jak pozbawić pomidora nasion? Krok 1. To deseed tomato first cut it into corners. Krok 2. Each quarter lay skin side down, flesh side up...
-
Składniki : około 2 szklanki cukru pudru 4 łyżki kwaśnej śmietany Przygotowanie : Śmietanę podgrzewać w garnuszku ciągle miesza...
-
Składniki : 500g mąki pszennej 9g suchych drożdży 325g letniego mleka 1,5 łyżeczki majonezu 50g cukru pół łyżeczki soli 50g masł...
-
Roux is a 1:1 (by weight) mixture of fat and flour that is cooked together and then used to thicken sauces and soups. Guidelines for Rou...
-
Jak kroić ziemniaki w plasterki? Krok 1. to slice a potato, place it on its flattest side so that it does not roll under your fingers. If ...

Categories
- 50+ hydracja
- 60+ hydracja
- 70+ hydracja
- 80+ hydracja
- 90+ hydracja
- adwokat
- amoniak
- ananas
- bagietka
- baker's percentages
- banany
- bez jajek
- bez mięsa
- bez mleka
- białka
- biszkopty
- boczek
- brzoskwinie
- budyń
- bulion
- bułka tarta
- całe jajka
- cebula
- chilli
- ciasteczka
- ciasteczkowy spód
- ciasto bez pieczenia
- ciasto biszkoptowe
- ciasto drożdżowe
- ciasto francuskie
- ciasto kluskowe
- ciasto kruche
- ciasto krucho-drożdżowe
- ciasto naleśnikowe
- ciasto parzone
- ciasto piernikowe
- ciasto pierogowe
- ciasto półfrancuskie śmietanowe
- ciasto półkruche
- ciasto serowe
- ciasto smażone
- ciasto sodowe
- ciasto ucierane
- ciasto ziemniaczane
- cukier biały gruby kryształ
- cukier brązowy
- cukier puder
- cukinia
- cydr
- cynamon
- cytr
- cytryna
- czarna porzeczka
- czekolada
- czerwona porzeczka
- czosnek
- dodatki do wypieków
- drożdże
- dynia
- dżem
- fasola
- formowanie
- galaretka
- glukoza
- golden syrup
- gotuj poprawnie
- goździki
- groszek konserwowy
- groszek zielony
- groszki czekoladowe
- gruszki
- grylaż
- grzyby
- herbata
- herbatniki
- imbir
- jabłka
- jagody
- jogurt
- kakao
- kakaowe herbatniki
- kapusta kiszona
- kapusta pekińska
- kapusta słodka
- karmel
- kasza gryczana
- kasza manna
- kawa
- kefir
- ketchup
- kiełki
- kisiel
- kompot
- koncentrat pomidorowy
- koperek
- krakersy
- krem czekoladowy
- krem do przełożenia
- krem pralinowy
- krokant
- kruszonka
- kuchenne porady
- kukurydza
- kurczak
- kurczak pieczony
- kwasek cytrynowy
- lemon curd
- likier
- limonka
- lody
- majonez
- mak
- makaron
- maliny
- marchew
- margaryna
- marmolada
- masa kajmakowa
- masa zaparzana
- masło
- maślanka
- mąka kukurydziana
- mąka owsiana
- mąka pszenna razowa
- mąka ziemniaczana
- mąka żytnia
- mielone migdały
- mięso mielone
- migdały
- mincemeat
- miód
- mixing methods
- mleczko kokosowe
- mleko skondensowane niesłodzone
- mleko skondensowane słodzone
- mleko w proszku
- morele
- mus z jabłek
- napój gazowany
- obiad
- ocet
- ogórek
- ogórki konserwowe
- olej
- oliwa
- orzechy
- otręby
- papryka
- papryka ostra
- parówki
- pieczarki
- pieczywo
- piersi z kurczaka
- pierś z kurczaka
- pigwa
- piwo
- płatki owsiane
- płatki owsiane błyskawiczne
- pomarańcza
- pomidor
- porady
- powidła
- przecier pomidorowy
- przekąska
- przelicznik
- przetwory
- przyprawa do pierników
- pulled meat
- rabarbar
- ricotta
- rodzynki
- rum
- ryba
- ryż biały
- ryż preparowany
- rzeżucha
- sałata
- seler
- semolina
- ser biały
- ser mascarpone
- ser śmietankowy
- ser żółty
- serek homogenizowany
- słonina
- słód jęczmienny
- smalec
- soda oczyszczona
- sok jabłkowy
- sok kubuś
- sok z cytryny
- sos
- suszone owoce
- syrop klonowy
- szczypiorek
- śliwki
- śmietana kremówka
- śmietana kwaśna
- śniadanie/kolacja
- śnieżka
- techniki krojenia
- tortellini
- tortilla
- truskawki
- wędlina
- wędzona makrela
- wieprzowina
- wino
- winogrono
- wiórki kokosowe
- wiśnie
- wołowina
- wódka
- wydmuszki
- zagęszczacz do sosów
- zakwas
- zalewa octowa
- ziemniaki
- ziemniaki przecierane
- ziemniaki ugotowane
- zsiadłe mleko
- żelatyna
- żelfix
- żółtka
- żurawina

0 komentarze :