małpie masło

By | 06:37 Leave a Comment

Składniki :

1 puszka (600 g) ananasów w syropie
5 średniej wielkości bananów
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki cukru
3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny


Przygotowanie :

  1. Ananasy zmiksować (razem z syropem) na puree, banany drobno pokroić w plasterki. Wiórki zemleć w maszynce do kawy do otrzymania konsystencji mąki (niekoniecznie).
  2. W szerokim garnuszku umieścić wszystkie składniki. Wymieszać, postawić na palnik, pogotować na małym ogniu do odparowania wody i osiągnięcia konsystencji dżemu. Banany powinny się rozgotować.
  3. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i zamknąć. Przechowywać w lodówce do 4 tygodni. Można również zapasteryzować.


Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :