babka cytrynowa na maślance

By | 22:54 Leave a Comment
Składniki :

2 jajka
220 g cukru
0,75 szklanki maślanki (180g)
115 g oleju
0,25 szklanki soku z cytryny
1-2 łyżeczki skórki startej z cytryny
340 g mąki
2 łyżeczki (8 g) proszku do pieczenia
Przygotowanie :

  • W misce zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • W drugiej większej misce utrzeć jajka, cukier, maślankę, olej oraz sok i skórkę z cytryny.
  • Do miski z mokrymi składnikami wsypać suche składniki. Wymieszać łyżką. Wyłożyć do foremki wysmarowanej masłem.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.45 minut. Gdy ostygnie można polukrować.
  • english version

    więcej przepisów na babeczki znajdziesz w tym miejscu.

    Nowszy post Starszy post Strona główna

    0 komentarze :