Składniki :
4 jajka 170g mąki pszennej 143g mąki ziemniaczanej 220g cukru 250g margaryny roztopionej i wystudzonej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka z cytryny i 2 łyżki soku z cytryny 16 g cukru waniliowego
Przygotowanie :
- Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać margarynę i ucierać ok 3 minuty. Wsypać mąki i proszek, dokładnie wymieszać łyżką.
- Podzielić ciasto na połowę. Do jednej dodać kakao, do drugiej cukier waniliowy, sok i skórkę z cytryny. Wylać do formy najpierw jasne, a później ciemne ciasto.
- Piec ok 60 minut w 170stC. Jeśli za szybko zacznie się zapiekać od góry, przykryć folią aluminiową. Ostudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.
0 komentarze :