ciasteczka - kruche

By | 23:08 Leave a Comment

Składniki :

240g masła/margaryny
220g cukru
1 jajo
wanilia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
510g maki pszennej


Przygotowanie :

  1. Sposobu przygotowania nie tłumaczyłam ale jak znam zachodnie przepisy to trzeba ucierać masło z cukrem itp. Ja swoim słowiańskim sposobem zwyczajnie zagniotłam szybko jak kruche ciasto. Kiedy przyszło mi dziś zrobić potrójna porcje to wykorzystałam melakser do posiekania masła z mąką.
  2. W wersji czekoladowej użyłam aromatu rumowego (odrobinka), zabrałam 2 łyżki maki i wymieniłam na 1 łyżkę kakao.
  3. Piec temp. 180 stopni C przez ok. 15-18 min do złotego koloru., z połowy przepisu wyszło ok. 35 sztuk.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :