Składniki :
340g mąki pszennej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
4g soli 
110g cukru 
1/3 szklanki drobno pokrojonych, suszonych moreli 
200g puree z bananów 
250g mleka 
2 duże jajka 
80g masła, rozpuszczonego 
aromatu waniliowego 
Przygotowanie :
- Przesiać razem mąkę z proszkiem do pieczenia i solą do dużej miski. Dodać cukier i morele , wymieszać.
- W drugiej misce lekko roztrzepać jajka, wymieszać z rozgniecionymi bananami, mlekiem i olejem. Wlać to do suchych składników i lekko , niezbyt dokładnie wymieszać.
- Nakładać do formy na muffinki i piec ok. 20 minut (sprawdzić patyczkiem) w temp. 200 st.C.
 
 

 
 
 
 
 Posty
Posty
 
 
0 komentarze :