muffinki - miodowe

By | 12:55 Leave a Comment

Składniki :

250 g maki pszennej
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko
100 g cukru
125 g masła
100 g kwaśnej śmietany
50 ml płynnego miodu
100 g mleka


Przygotowanie :

  1. Jajko roztrzepać z cukrem i masłem na puszysta masę. Dodać mleko, śmietanę i miód i wymieszać.
  2. Następnie dodawać stopniowo make wymieszana z proszkiem do pieczenia i soda oczyszczoną. Wymieszać do połączenia się składników.
  3. Przełożyć do foremki muffinowej wyłożonej papierowymi papilotami. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 25 minut.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :