muffinki - czekoladowe I

By | 04:44 Leave a Comment

Składniki :

350 g mąki pszennej
100 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g gorzkiej czekolady
3 łyżki kakao
250 ml mleka
3 łyżki śmietany
3 łyżki oleju
1 jajko


Przygotowanie :

  1. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao wymieszać w jednej misce.
  2. Czekoladę posiekać i dodać do sypkich produktów.
  3. Do drugiej miski wbić jajko, wlać mleko, śmietanę, olej i wymieszać.
  4. Mokre składniki wymieszać z suchymi i nakładać ciasto do papilotek na muffiny.
  5. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec ok. 20 minut.
  6. Po ostudzeniu można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :