biszkopt - maderski

By | 09:50 1 comment

Składniki :

440 g masła
440 g drobnego cukru
660 g mąki pszennej
10 g proszku do pieczenia
10 g sody oczyszczonej
8 jaj
1 łyżka ekstraktu z wanilii


Przygotowanie :

  1. Masło wraz z cukrem utrzeć na puszystą masę.
  2. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą przesiać.
  3. Piekarnik rozgrzać na temperaturę 170 stopni. Przygotować tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i wysmarowaną lekko tłuszczem.
  4. Do utartej masy stopniowo dodawać po jednym jajku na przemian dodając po 2 - 3 łyżki przygotowanej mąki. Na koniec pozostałą część mąki oraz wanilie lub cytrynę. Konsystencja przygotowanej masy jest dosyć gęsta.
  5. Masę wyłożyć do przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 170 stopni przez około godzinę do tzw suchego patyczka. Można również masę zważyć podzielić na 3 i piec 3 równe biszkopty, wtedy czas pieczenia jednego blatu to około 20 minut.
  6. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika obkroić boki tortu, wyjąc z formy i pozostawić odwrócony do góry nogami do całkowitego ostudzenia.

Nowszy post Starszy post Strona główna

1 komentarz :

  1. So, we ensured that each portal we selected had the best and quickest customer assist. Finally, we ensured each portal had a number of} deposit choices instead of relying on the everyday credit card deposit strategies. You’ll 카지노사이트 get ten choices for deposit and eight choices for withdrawal, including native and crypto withdrawal and deposit.

    OdpowiedzUsuń