ciasto na zimno - pianka, ze śmietaną kremówką

By | 07:13 Leave a Comment

Składniki :

2 galaretki truskawkowe
2 galaretki cytrynowe
2 x 400 ml śmietany kremówki
4łyżki cukru pudru
2 galaretki truskawkowe


Przygotowanie :

  1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wody, odstawić do przestygnięcia.
  2. Ubić 400 ml śmietany kremówki z dodatkiem 2 łyzek cukru pudru.
  3. Do ubitej piany wlać płynną, przestygniętą galaretkę cytrynową. Wymieszać do połączenia składników.
  4. Przelać do naczynia, wstawić do lodówki do stężenia.
  5. Czynność powtórzyć z galaretką truskawkową.
  6. Całość odstawić do lodówki do stężenia.
  7. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 800 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia.
  8. Lekko tężejacą galaretkę wylać na ciasto. Wstawic do lodówki do całkowitego stężenia.

Starszy post Strona główna

0 komentarze :