mizeria - słodko-kwaśna

By | 04:29 Leave a Comment

Składniki :

2 długie ogórki albo 6 średnich gruntowych
200 ml jogurtu greckiego albo zagęszczonej śmietany 12 %
2 czubate łyżeczki cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
opcjonalnie 2 łyżki posiekanego koperku


Przygotowanie :

  1. Ogórki umyć, obrać ze skórki, poszatkować. Wyłożyć na durszlak i posolić. Odstawić i poczekać aż puszczą wodę. Po 10 minutach dobrze odcisnąć.
  2. Śmietanę (albo jogurt) wymieszać z cukrem, gdy się rozpuści dodać sok z cytryny i dwie szczypty pieprzu. Śmietanę przełożyć do ogórków, wymieszać. Posypać koperkiem i gotowe.

Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :