A

B

babeczki

  1. bożonarodzeniowe
  2. cytrynowe I
  3. cytrynowe II
  4. orzechowe, z czekoladą
  5. piernikowe, Białe Renifery
  6. z bezą i syropem z granatów
  7. z budyniem, zakrywane
  8. z budyniem, z owocami
babka

  1. cytrynowa
  2. cytrynowo-kiślowa
  3. cytrynowa, na maślance
  4. cytrynowa, na mące ziemniaczanej
  5. cytrynowa, na mące ziemniaczanej, z olejem
  6. czekoladowa, z bakaliami
  7. herbaciana
  8. jogurtowa
  9. jogurtowa, czekoladowa
  10. karmelowa I
  11. karmelowa II
  12. kolorowa
  13. kolorowa, na oleju
  14. majonezowa
  15. marmurkowa
  16. orzechowa
  17. orzechowa, prosta
  18. orzechowa, z rodzynkami
  19. parzona
  20. piaskowa
  21. piaskowa, dwukolorowa
  22. piaskowa, z makiem
  23. pomarańczowa, jaffa
  24. twarogowa
bagietka

  1. na zakwasie, 36h baguette
banany

  1. w cieście
batoniki

  1. nesquik marshmallow bars
  2. rajski batonik
bezy

  1. bezy
biszkopt

  1. kakaowy
  2. murzynkowy
  3. na maśle
  4. na pojedyncze blaty
  5. orzechowy
  6. przepis podstawowy
  7. rzucany
  8. z sodą i proszkiem do pieczenia
bita śmietana

  1. usztywnianie
bitki

  1. bitki wieprzowe
  • obliczanie BP formula
  • brukselka

    1. brukselka, gotowana w mleku
    budyń

    1. czekoladowy I
    2. czekoladowy II
    3. kokosowy
    4. na kremówce
    5. przepis podstawowy
    6. z wanilią
    bułeczki

    1. bułka wrocławska
    2. francuskie, z przedziałkiem
    3. pszenne, bez wyrabiania
    4. śniadaniowe, z majonezem
    5. z maślanką, trójkątne
    6. z mlekiem i jogurtem
    7. z pieczarkami
    bułka tarta

    1. zasmażana z masłem
    buraczki

    1. zasmażane I
    burrito

    1. przepis podstawowy

    C

    chili con carne

    1. chili con carne
    chleb

    1. chlebek naan
    2. ciabatta rolls
    3. mleczny
    4. norwich sourdough
    5. owsiany górski
    6. polski, na zakwasie
    7. półrazowy
    8. pszenny, prosty
    9. teściowej, wieloziarnisty
    10. tostowy
    11. wieloziarnisty, na zakwasie
    12. z San Francisco
    chlebek z nadzieniem

    1. gutap
    2. gozleme, turecki
    ciasteczka

    1. amoniaczki I
    2. amoniaczki II
    3. budyniowe
    4. chocolate cookie chips
    5. kruche
    6. kukurydziane, z dżemem
    7. lemon dimples
    8. na smalcu
    9. orzechowe
    10. orzechowe, z miodem
    11. owsiane, z czekoladą
    12. owsiane, z jabłkami
    13. pomarańczowe, z orzechami
    14. serowe, z jabłkiem
    15. serowe, z marmoladą
    16. śmietankowe
    17. śmietanowe misie
    18. z kawałkami czekolady i owocami
    19. z kisielem
    20. z płatków kukurydzianych i batonów Mars
    21. z wróżbą I
    22. z wróżbą II
    ciasto drożdżowe
    ciasto drożdżowe - etapy przygotowania

    1. autoliza
    ciasto drożdżowe - formowanie

    1. chałka
    2. drożdżówki I
    3. drożdżówki II
    4. gąsienice
    5. grzebyki
    6. kwiatki
    7. rogal śniadaniowy
    8. rogal węgierski
    9. rożek
    10. ryba
    11. świnka
    ciasto drożdżowe - metody sporządzania

    1. jednofazowa
    2. dwufazowa
    3. trzyfazowa
    ciasto drożdżowe - metody wyrabiania

    1. metoda I
    2. metoda II
    3. metoda III
    ciasto drożdżowe - składniki ciasta

    ciasto drożdżowe - rozczyn

    1. zaczyn drożdżowy
    2. zakwas
    3. przeliczanie drożdży

    1. bez jajek, na majonezie
    2. brioszka, La Taillaule
    3. buchty
    4. bułeczki hawajskie
    5. chałka, na jogurcie
    6. chałka, na maślance
    7. chałka, z kruszonką
    8. cynamonki
    9. drożdżówki z budyniem i rodzynkami
    10. drożdżówki z serem i skórką pomarańczową
    11. jagodzianki serowe
    12. jagodzianki twarogowe
    13. krajanka z truskawkami i kruszonką
    14. odrywane, cytrynowe
    15. rożki z jabłkami
    16. rożki z musem jabłkowym
    17. ślimaki, z budyniem
    18. świnki
    19. warkocz z serem
    20. z dodatkiem śmietany kremówki
    21. z kruszonką
    22. ze śliwkami
    23. ze śliwkami i kruszonką
    24. zaplatanie chałki
    ciasto francuskie

    1. croissanty
    2. dobieranie temperatury pieczenia
    3. dobieranie typu mąki
    4. formowanie
    5. mixing methods
    6. serowe paluszki, z ciasta francuskiego
    7. ślimaki z ciasta francuskiego
    ciasto kruche

    1. czekoladowe
    2. dobieranie temperatury pieczenia
    3. dobieranie typu mąki
    4. klasyczne
    5. mixing methods
    6. orzechowe
    7. podpiekanie spodu do tarty
    8. pojęcie
    9. rodzaje
    10. wytrawne, wg. Michaela Roux
    ciasto na pierogi

    1. dobieranie typu mąki
    2. z dodatkiem jogurtu
    3. z dodatkiem masła
    4. z dodatkiem masła, bez jajek
    5. z dodatkiem maślanki
    6. z dodatkiem śmietany I
    7. z dodatkiem śmietany II
    8. zaparzane, przepis podstawowy
    ciasto na pizzę

    1. na grubym spodzie I
    2. na grubym spodzie II
    3. przepis podstawowy
    4. z maślanką, na zaczynie (P. Reinharta)
    5. z mąką kukurydzianą, chicago style
    6. z wodą
    7. z zakwasem
    8. z ziemniakami I
    9. z ziemniakami II
    ciasto na zimno

    1. bajaderka I
    2. bajaderka II
    3. bananowe, na zimno
    4. blok czekoladowy - ciemny
    5. chatka Baby Jagi
    6. deser jogurtowy z owocami, w galaretce z czerwonego wina
    7. grysikowe, z truskawkami
    8. grysikowe, z truskawkami i galaretką
    9. jak 3 BIT
    10. kolorowa pianka
    11. lodowiec
    12. lodowiec II
    13. mixing methods
    14. mleczna pianka
    15. pianka truskawkowa, na mleku skondensowanym niesłodzonym
    16. porzeczkowiec serowy
    17. ptasie mleczko
    18. rafaello
    19. rafaello z advocatem
    20. stefanka
    21. stefanka, z pianką
    22. truskawkowa chmura
    23. z białą pianką jogurtową i galaretką z truskawkami
    ciasto półkruche

    1. dobieranie temperatury pieczenia
    2. dobieranie typu mąki
    3. przepis podstawowy
    ciasto ucierane

    1. chlebek, bananowo-orzechowy
    2. cytrynowe, na maślance
    3. czekoladowe, z dżemem wiśniowym
    4. czekoladowe, z twarogiem
    5. imbirowe
    6. jogurtowe, z owocami
    7. jogurtowe, z truskawkami i kruszonką
    8. jogurtowe, ze śliwkami
    9. keks, świąteczny
    10. lamingtony
    11. makowiec, z jabłkami, japoński
    12. makowiec zawijany
    13. marchewkowe
    14. maślankowe, ze śliwkami
    15. murzynek, przepis podstawowy
    16. murzynek, z piernikową nutą
    17. placek amerykański (wiewiórka)
    18. pleśniak
    19. rumowe, z czekoladą
    20. ucierane, z owocami
    21. z gruszkami
    22. z karmelizowanymi bananami
    23. zebra
    ciasto z kremem

    1. brzoskwiniowe, z kaszą manną
    2. czeskie
    3. fale dunaju
    4. kakaowe, z masą kokosową
    5. karpatka
    6. papieska, z kremem budyniowym i bitą śmietaną
    7. kremówka, waniliowo-czekoladowa
    8. metrowiec
    9. mleczna kanapka, z mlekiem w proszku
    10. orzechowiec, z kremem budyniowo-grysikowym
    11. orzechowo-budyniowe
    12. pani Walewska
    13. wuzetka, z wiśniami i nalewką wiśniową
    14. z malinami i lekką budyniową pianką
    15. z sokiem Kubuś
    clafoutis

    1. clafoutis - przepis podstawowy
    crumble

    1. z gruszkami
    cupcakes

    1. cupcakes I
    2. cupcakes II
    3. cupcakes III
    4. perfect vanila cupcakes
    curd

    1. lemon curd I
    2. lemon curd II
    cytryny

    1. w rumie

    D

    E

    ekstrakt

    1. cytrynowy
    2. pomarańczowy
    3. waniliowy
    etykiety

    1. etykiety na przetwory

    F

    faworki

    1. francuskie, merveilles
    2. przepis Nelly Rubinstein
    frytki

    1. z podgotowywanych ziemniaków

    G

    galaretka

    1. podkręcana
    2. sea glass jello
    gofry

    1. belgijskie
    2. drożdżowe I
    3. drożdżowe II
    4. drożdżowe III
    5. holenderskie
    6. jogurtowe
    7. kukurydziane, na maślance
    8. lekkie i chrupiące
    9. maślankowe
    10. maślankowe, z masłem
    11. na wodzie,
    12. przepis podstawowy
    13. wg. Michela Roux
    14. z mąką ziemniaczaną
    gołąbki

    1. z mięsem i ryżem
    granola

    1. wersja I
    2. wersja II
    grylaż

    1. migdały w karmelu
    grzanki

    1. angielskie, na maśle
    2. czosnkowe
    gulasz

    1. z piersi kurczaka
    2. z szynki wieprzowej

    H

    hot dog

    1. przepis podstawowy

    I

    J

    jabłecznik

    1. kanadyjski, Froda
    2. z bitą śmietaną
    jajka

    1. gotowane na twardo
    2. obieranie jajek, basic method
    3. obieranie jajek, rolling method
    4. obieranie jajek, shaking method
    5. sadzone, na szynce
    6. w koszulce, na sałatce z pomidorów
    jambalaya

    1. jambalaya z kurczakiem
    jogurt

    1. przepis podstawowy

    K

    kakao

    1. przepis podstawowy
    kanapka

    1. BLT
    2. roladki
    3. worm sandwich
    kapusta kiszona

    1. do słoików
    2. zasmażana
    kasza manna

    1. kokosowa
    2. kostka do zupy
    3. przepis podstawowy
    4. turecka
    kisiel

    1. do naleśników, b. owocowy,
    2. do picia, z jabłkiem
    3. jabłkowy
    4. przepis podstawowy
    kluski kładzione

    1. półfrancuskie
    2. serowo-bananowe
    3. z kaszą manną
    4. zacierki
    kluski serowe

    1. knedle z białego sera, węgierskie
    2. leniwe, bez ubijania białka
    3. pierogi leniwe
    4. pierogi leniwe, z kaszą manną
    kluski z kaszy manny

    1. knedle z kaszy manny, dla leniwych
    kluski ziemniaczane

    1. formowanie
    2. gumowe
    3. knedle
    4. knedle, ze śliwkami I
    5. knedle, ze śliwkami II
    6. kopytka, z kaszą manną
    7. kopytka, z serem I
    8. kopytka z serem II
    9. pojęcie
    10. polskie, czarne
    11. szare, przecieruchy
    12. śląskie, białe
    kokosanki

    1. przepis podstawowy
    2. z mąką ziemniaczaną
    koktajl

    1. truskawkowo-banananowy
    2. z kefirem, truskawkowo-bananowy
    3. z płatkami owsianymi
    kotlety

    1. devolaj
    2. gryczane
    3. mielone
    4. mielone, meatballs
    5. "schabowe" z ananasem
    6. z kanii
    7. z ryby
    8. z ryby i ziemniaków
    9. z ryby, ryżu i zielonej pietruszki
    krakersy

    1. arabskie
    2. kruche
    krem do tortu

    1. bawarski I
    2. bawarski II
    3. bawarski, truskawkowy
    4. budyniowo-grysikowy
    5. budyniowy
    6. budyniowy II
    7. budyniowy z czekoladą i bitą śmietaną
    8. cytrynowy, na bazie budyniu
    9. cytrynowy, na bazie budyniu II
    10. cytrynowy, na bazie mascarpone i lemon curd
    11. cytrynowy, na bazie śmietany kremówki i galaretki
    12. czekoladowy, na bazie bitej śmietany
    13. ganache
    14. jogurtowo-czekoladowy
    15. jogurtowy z białą czekoladą i kisielem owocowym
    16. karmelowy
    17. kokosowy, na bazie mascarpone
    18. krem francuski, czekoladowy
    19. krem francuski, wanilinowy
    20. maślany
    21. maślany, do dekoracji
    22. maślany, na bazie serka philadelphia
    23. maślany, russel krem
    24. maślany, russel krem czekoladowy
    25. na bazie bitej śmietany i kisielu owocowego
    26. na bazie bitej śmietany i serka homogenizowanego
    27. z sokiem "Kubuś"
    28. orzechowy
    29. serowo-ananasowy, na bazie śmietany i serka homogenizowanego
    30. whipped cream, with gelatine
    31. swiss buttercream
    32. śmietanowy, z jagodami
    33. truskawkowy, z bitą śmietaną i jogurtem naturalnym
    34. z nutellą i mascarpone
    krojenie

    1. krojenie ciasta kluskowego
    2. krojenie ziemniaków w plasterki
    3. siekanie pietruszki
    kruszonka

    1. pojęcie
    2. przepis podstawowy
    kurczak

    1. na bani pieczony
    2. pieczony
    3. pikantny, z miodem

    L

    lemoniada

    1. cytrynowa, cytrynada
    lody

    1. biszkoptowe, bez maszynki
    lukier

    1. royal icing
    2. z wrzącą wodą
    3. na bazie kwaśnej śmietany
    4. z zimną wodą

    Ł

    łazanki

    1. z kapustą kwaszoną

    M

    makaron

    1. cannelloni, z mięsem w sosie pomidorowym
    2. odgrzewanie makaronu
    3. pieczenie sody oczyszczonej
    4. przepis podstawowy
    5. przygotowanie ciasta na makaron domowy
    6. typu ramen
    7. w 15 minut
    8. z białym serem i boczkiem
    masa dekoracyjna do biszkoptu

    1. joconde cake
    masa do przekładania ciasta

    1. grysikowa
    2. orzechowa
    3. śliwkowo -czekoladowa
    4. z galaretką
    masa do zapiekania naleśników

    1. sernikowa
    masa kajmakowa

    1. przepis podstawowy
    masa plastyczna do tortu

    1. do ozdób
    2. lukier plastyczny
    masa z zaparzanych białek

    1. ciepłe lody I
    masło

    1. klarowane
    2. smakowe, czosnkowe
    3. z ukwaszanej śmietany
    4. ze słodkiej śmietany
    mazurek

    1. orzechowy I
  • dobieranie typu mąki
  • mięso mielone

    1. klops
    2. klops II, rolada z mięsa mielonego
    3. klopsiki, duszone w młodej kapuście
    milkshake

    1. bananowy
    mincemeat

    1. przepis podstawowy
    młoda kapusta

    1. młoda kapusta, w pomidorach
    2. z koperkiem
    muffinki

    1. bananowe, z czekoladą
    2. bananowe, z morelami
    3. bananowe, z orzechami
    4. budyniowe, na maślance
    5. cytrusowe, z kokosem
    6. cytrynowe
    7. cytrynowe, z makiem
    8. czekoladowe I (podwójnie)
    9. czekoladowe II
    10. czekoladowe, z wiórkami kokosowymi
    11. czekoladowe, z wiśniami
    12. dyniowe
    13. jogurtowe
    14. mjogurtowe, z ananasem
    15. jogurtowe, z bananem
    16. miodowe
    17. z coca-colą
    18. z gruszkami
    19. z jabłkami, na maśle
    20. z jabłkami, na oleju
    21. z syropem klonowym i orzechami
    22. z tym co masz pod ręką
    mus

    1. czekoladowy

    N

    nachos

    1. zapiekane
    nadzienie do pierogów

    1. ruskie
    2. truskawkowo-jagodowe
    3. z gotowanym mięsem
    4. z grzybami
    5. z kapustą i grzybami I
    6. z kapustą i grzybami II
    7. z kaszą gryczaną i twarogiem
    8. z mięsem, kaszą gryczaną i orzechami
    9. z owocami
    10. z ryżem, jabłkami i bakaliami
    11. z surowym mięsem
    12. z twarogiem
    13. z twarogiem i jabłkami
    14. ze słodkiej kapusty i pieczarek
    nadzienie do słodkich wypieków

    1. cinnamon sugar
    2. jabłkowe
    3. orzechowe
    4. owocowe, cooked fruit method
    5. owocowe, cooked juice method
    6. owocowe, old fashioned method
    7. serowe, z budyniem
    8. twarogowe
    naleśniki

    1. bananowe
    2. bretońskie
    3. budyniowe I
    4. budyniowe II
    5. colette
    6. crepes suzette z sosem pomarańczowym
    7. czekoladowe
    8. drożdżowe
    9. dyniowe
    10. francuskie I
    11. francuskie II
    12. francuskie IV, z piwem
    13. kukurydziane
    14. lemon crepes
    15. obsmażane, z serem
    16. pieczony, pannukaku
    17. przepis podstawowy
    18. z cydrem
    19. z gruszką i wanilią
    20. z kaszą manną
    21. z kefirem
    22. z maślanką, choux pastry crepes
    23. z maślanką, z wodą gazowaną
    24. zapiekane I
    25. zapiekane II
    26. ze śmietaną kremówką
    napój izotoniczny

    1. przepis podstawowy

    O

    omlet

    1. omlet
    2. biszkoptowy
    3. serowy, Topfenschmarrn
    4. z kaszą manną
    owsianka

    1. całonocna, z lodówki
    2. przepis podstawowy
    ozdoby z karmelu

    1. carmelized hazelnut spikes
    2. krokant

    P

    pancakes

    1. amerykańskie
    2. amerykańskie, z płatkami owsianymi
    3. szkockie, drop scones
    4. z bananami I
    5. z bananami II
    6. z bananami III
    7. z bananami i płatkami owsianymi
    8. z kaszą manną
    9. z jabłkami
    panierka

    1. do ryby smażonej
    pączki

    1. bananowe, z proszkiem do pieczenia
    2. niemieckie, schmalzgeback
    3. obwarzanki wiedeńskie
    4. oponki serowe
    5. oponki serowe II
    6. przepis podstawowy I
    7. przepis podstawowy II
    8. serowe na drożdżach
    9. z jabłkami, oliebollen, holenderskie
    10. z maślanką
    11. z mlekiem kokosowym, mandazi
    12. z serkiem homogenizowanym, angielskie
    13. ziemniaczane, kładzione
    panna cotta

    1. jagodowa
    2. truskawkowa
    3. wanilinowa, na twarogu
    parówki

    1. gąsienice
    2. nadziewane makaronem spaghetti
    3. ośmiorniczki
    4. serca z jajkiem sadzonym
    pasta na kanapki

    1. typu cream cheese
    2. z jajek
    3. z wędzonej makreli
    4. z wędzonej makreli, serka naturalnego i jajka
    pascha

    1. klasyczna
    pieczarki

    1. na maśle
    pierniczki

    1. drożdżowe, jak z Kopernika
    2. katarzynki I,
    3. katarzynki II,
    4. lebkuchen
    5. z ziemniakami
    piernik

    1. miodowy, przekładany
    2. z kefirem, najlepszy
    3. z piwem
    4. przepis podstawowy
    5. staropolski
    pierogi

    1. ozdobne lepienie pierogów
    2. zamrażanie
    pizza

    1. calzone
    2. hawajska
    3. przygotowanie dodatków na pizze
    placki

    1. biszkoptowe
    2. biszkoptowe, z jabłkami
    3. czosnkowe, z pomidorami
    4. jabłka w cieście
    5. jabłkowe, na kefirze
    6. kupterma, z kaszy manny
    7. owsiane, light
    8. owsiane, z kefirem
    9. serowe, błyskawiczne
    10. z jabłkami, śniadaniowe
    11. z zsiadłym mlekiem
    12. ziemniaczane
    13. ziemniaczane, z płatkami owsianymi
    14. ziemniaczane, szwajcarskie rosti
    polewa

    1. błyszcząca
    2. czekoladowa, lustrzana, z dodatkiem kakao
    3. ganache
    4. przepis podstawowy
    5. z budyniem
    6. z żelatyną na kwaśnej śmietanie
    pomidory

    1. pico de gallo
    2. pod białą pierzynką
    poncz

    1. przepis podstawowy
    porady kuchenne

    1. filetowanie pomarańczy
    potrawka

    1. z kurczaka
    przelicznik

    1. useful conversions and equivalents
    przetwory

    1. buraczki z papryką
    2. całe pomidory w zalewie
    3. dobieranie owoców pod przetwory
    4. dżem dyniowo-pomarańczowy
    5. dżem morelowy, z dodatkiem substancji żelującej
    6. dżem śliwkowy, z pomarańczą
    7. dżem truskawkowy, długo smażony
    8. dżem truskawkowy z białą czekoladą
    9. dżem truskawkowy, z pektyną
    10. dżem wiśniowy, z odbieranym sokiem
    11. fasolka szparagowa w słoikach
    12. frużelina z owoców leśnych, na mące ziemniaczanej
    13. frużelina truskawkowa, na pektynie
    14. frużelina wiśniowa, na żel-fixie
    15. galaretka z pigwy
    16. jabłka tarte w słoikach
    17. kiszony sok z buraków
    18. kompot z truskawek,przepis podstawowy
    19. kompot z wiśni, zalewany syropem
    20. konfitura z truskawek
    21. leczo
    22. leczo z kiełbasą
    23. maliny w sosie własnym
    24. mus dyniowy
    25. mus dyniowy, gotowany
    26. mus jabłkowy
    27. mus jabłkowo-gruszkowy
    28. ogórki małosolne
    29. pigwa w cukrze
    30. pigwa w syropie
    31. pomidory w kawałkach
    32. powidła śliwkowe, z czekoladą
    33. przecier pomidorowy
    34. przygotowanie dżemu
    35. przygotowanie kompotu
    36. przygotowanie konfitury
    37. przygotowanie powideł
    38. przylepianie etykiety na przetwory
    39. sok pomidorowy
    40. śliwki w syropie
    41. truskawki do zamrażarki
    42. usuwanie brzydkiego zapachu ze słoików
    43. wiśnie w syropie
    44. wiśnie w syropie II
    45. zalewa octowa mamy
    ptysie

    1. pająki
    2. z masą z zaparzanych białek
    pudding

    1. chlebowy
    2. z kaszy manny
    pulled meat

    1. carnitas
    2. szarpany kurczak w sosie pomidorowym
    puree

    1. z ziemniaków

    Q

    quesadilla

    1. z kurczakiem

    R

    racuchy

    1. budyniowe
    2. drożdżowe
    3. kukurydziane, na zsiadłym mleku
    4. na maślance I
    5. na maślance II
    6. na maślance III
    7. pachnące cynamonem
    8. struwen
    9. z jabłkami, latkes
    rogaliki

    1. drożdżowe I
    2. drożdżowe II
    3. drożdżowe III
    4. drożdżowe, mleczno-maślane
    5. drożdżowe, topione
    6. drożdżowe, z maślanką
    7. drożdżowe, z ziemniakami
    8. drożdżowe, żółtkami
    9. krucho drożdżowe I
    10. krucho drożdżowe II
    11. krucho drożdżowe III
    12. krucho drożdżowe IV
    roladki

    1. z piersi kurczaka, z grzybami
    rurki

    1. z kremem
    ryba

    1. panierka do ryby smażonej
    2. pieczona, w folii
    3. po grecku
    4. w pomidorowej salsie, pod serową pierzynką
    ryż

    1. po meksykańsku I
    2. po meksykańsku II
    3. po meksykańsku - czerwony, arroz rojo
    4. po meksykańsku - czerwony, arroz rojo, II

    S

    sałatka

    1. makaronowa, z ogórkiem
    2. ryżowa, z ananasem, kurczakiem i rodzynkami
    3. sałata, z ogórkiem i fetą
    4. sałata, ze śmietaną i ogórkiem
    5. gyros
    6. z tortellini I
    7. z tortellini II
    8. z tortellini III, z czerwoną fasolą
    schab

    1. w sosie koperkowym
    scones

    1. na maślance
    sernik pieczony

    1. bananowy, banana cheese cake
    2. gotowany
    3. kostka sernikowa z porzeczkowym curdem
    4. krakowski
    5. migdałowy
    6. orzechowy
    7. orzechowy, z likierem
    8. przekładany
    9. wiedeński
    10. 'złota rosa'
    sernik na zimno

    1. porzeczkowy warstwowy, na zimno
    2. z serkami homogenizowanymi, na zimno
    słowniczek

    1. ciasto drożdżowe
    smalec

    1. domowy, z mlekiem
    sos

    1. czekoladowy, na miodzie
    2. czosnkowy
    3. czosnkowy, jak z pizzerii
    4. do burgera, klasyczny
    5. do gyrosa
    6. karmelowy
    7. grzybowy, z suszonych grzybów
    8. pieczarkowy
    9. pomarańczowy
    10. pomidorowy
    11. pomidorowy, ostry
    12. tzatziki
    13. tysiąca wysp
    14. zagęszczacz, roux
    sprawdzam

    1. konfitura wiśniowa smażona 7 dni
    surówka

    1. z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka
    2. z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka
    3. z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki
    4. z kapusty pekińskiej, z porem
    5. z marchewki
    6. z marchewki i jabłka
    7. z pora, marchewki i jabłka
    suszone owoce

    1. cytrusy na choinkę
    2. jabłka
    3. śliwki
    4. wiśnie
    szarlotka

    1. krucho-drożdżowa
    2. sypana
    3. warstwowa, tatrzańska
    4. wersja I
    5. wersja II
    6. wersja III
    7. z budyniem
    8. z pianką I
    9. z pianką II
    10. z serkiem homogenizowanym
    szaszłyki

    1. drobiowe, z ananasem
    szyszki

    1. z ryżu preparowanego

    Ś

    T

    tarta

    1. bounty
    2. cytrynowa
    3. cytrynowa, na maślance
    4. jabłkowa, pile-up style
    5. serowa, wanilinowa
    6. serowa, z truskawkami
    7. truskawkowa, bez pieczenia
    8. z czarną porzeczką i bezami
    9. z orzechami
    10. z truskawkami i kremem wanilinowym
    11. ze śliwkami i serem
    tort

    1. cytrynowy
    2. kokosowy, z czekoladą
    3. makowy, z kremem z białej czekolady
    4. malinowy, jogurtowo-miodowy
    5. naleśnikowy i śliwkową kaszą manną
    6. z nutellą i serkiem mascarpone
    tosty

    1. hawajskie
    2. francuskie
    trufle

    1. owsiane
    twaróg

    1. a la koryciński
    2. jogurtowy (labneh), z brzoskwiniami
    3. ser jogurtowy (labneh), z oliwą
    4. jogurtowy (labneh), ze szczypiorkiem
    5. podpuszczkowy (kwasowy)
    6. śmietankowy, tłusty
    7. twarożek wytrawny
    8. wiejski (naturalny)
    9. z kefirem i kwaśną śmietaną
    10. z maślanki

    U

    uda z kurczaka

    1. pieczone w maślance

    W

    wędlina

    1. schab gotowany 5 minutowy
    wstępne przygotowywanie mięsa

    1. boczek, z mikrofali, odtłuszczony
    2. z patelni
    3. przygotowanie bekonu
    4. przygotowanie kurczaka do dań chińskich
    5. rozbijanie piersi z kurczaka na rolady
    wstępne przygotowanie warzyw i owoców

    1. drylowanie wiśni
    2. obieranie czosnku
    3. obieranie pomidora ze skórki
    4. pozbawienie pomidora nasion
    5. przygotowanie kuskusu
    6. przygotowanie ryżu do gotowania
    7. suszenie pestek ze świeżej dyni
    8. wydrążanie dyni
    9. wydrążanie gniazda jabłka
    10. wypestkowywanie pomidora

    Z

    zapiekanka

    1. gołąbkowa
    2. pomidorowa, z ryżem
    3. ryżowa, z jabłkami
    4. ziemniaczana, z kapustą kiszoną
    ziemniaki

    1. Hasselback
    2. klasyfikacja
    3. zapiekane z serem i kiełbasą
    zupa

    1. barszcz wigilijny
    2. bulion warzywny
    3. kalafiorowa
    4. kapuśniak ze słodkiej kapusty
    5. pomidorowa
    6. pomidorowa, ze świeżych pomidorów
    7. rosół
    8. white chicken stock

    makówki,
    marchewka z groszkiem,
    płatki serowe z pieca
    mizeria - słodko-kwaśna,
    rosyjskie pieczone pierożki
    tort naleśnikowy - z masą grysikową i dżemem
    koreczki,
    łazanki - z kapustą białą
    naleśniki - francuskie, crepes III
    orange curd
    sernik - truskawkowy, na zimno
    sos - beszamelowy
    sos - chlebowy
    sos - koperkowy
    zrazy wołowe w sosie chlebowym
    buraczki zasmażane II
    tarta - flammkuchen
    zupa - barszcz czerwony
    groszek ptysiowy
    domowe mleczko - kokosowe
    ciasto kruche - z całymi jajami
    ciasto drożdżowe - jagodzianki
    ciasto - mleczna kanapka, cytrynowa
    jak - kisić kapustę?
    jak - pasteryzować słoiki?
    jak - myć cytrusy
    jak - ugotować brukselkę?
    jak - usunąć klej ze słoików?
    jak - zetrzeć skórkę z cytryny?
    kluski ziemniaczane - kopytka
    jak - dodawać drożdże do ciasta drożdżowego?
    jak - postępować z żelatyną?
    jak - prawidłowo roztapiać czekoladę?
    jak - przygotować ciasto kruche?
    jak - przygotować ciasto na pierogi?
    jak - przygotować ciasto półkruche?
    jak - składać naleśniki?
    jak - prawidłowo trzymać nóż kuchenny?
    przetwory - kompot z rabarbaru
    przetwory - botwinka pasteryzowana
    przetwory - kompot z wiśni, zalewany syropem
    przetwory - wiśnie w rumie
    kluski leniwe - serowo-bananowe
    jak - rozbijać mięso na rolady?
    pączki - ziemniaczane, kładzione
    jak - dzielić kalafiora na różyczki
    tosty - mumie, zombie
    parówki - gąsienice

  • adding dry fruits to the dough
  • http://www.domowenietuczy.pl/2019/03/kieki-wochate-wydmuszki.html
  • http://www.domowenietuczy.pl/2019/03/zapiekanka-twarogowa-z-jabkami.html
  • http://www.domowenietuczy.pl/2019/03/placki-z-twarogiem-i-bananami.html
  • http://www.domowenietuczy.pl/2019/04/przetwory-dzem-porzeczkowy-z-jabkami-i.html
  • http://www.domowenietuczy.pl/2019/04/przetwory-dzem-porzeczkowy-z-biaa.html
  • 0 komentarze :